Verslag keurmeesters

Keuringsverslag kanaries

Niet veel kanaries tussen al het parkieten geweld. Des al niet te min een goede kwaliteit. Jammer dat er alleen maar lipochromen kleuren te bewonderen zijn. Het is jammer dat er geen gemelaniseerde kanaries aanwezig zijn. Met namen de witte kanaries zijn van een goede kwaliteit. Toch ook hier een tip: "Op tijd wassen en de vogel de tijd geven zich te poetsen. Denk er om om het zaad te wassen en alleen wit zaad te geven. Daar de zwarte zaden die te veel oliehoudend zijn, worden de vogels op de kop vuil. Natuurlijk moet een vogel wel variatie in zijn voeding hebben en kan niet alleen op wit zaad leven. Maar twee weken zal het wel gaan met eivoer erbij."

Ook in de pastuur een prima kwaliteit. De vogeltjes kunnen nog iets ranker van vorm, maar ja, een keurmeester is niet snel tevreden. Mooi is het dat een jeugdlid hier met de prijzen weg gaat en de ouderen achter zich laat. Het is aan het bestuur om meer kanarie leden te krijgen en dit binnen de club te promoten, want nogmaals er kan nog wel wat variatie bij op deze mooie show.

Keurmeester kleur en postuur kanaries, Piet van der Tuin.

Keuringsverslag Tropen en Parkieten

Wat een prachtige dag, tijdens deze keuring. Mooi licht, een goede ontvangst en een prima selectie vogels. De vogels zijn van een hoge kwaliteit. Uit het verschil in punten kunt u opmaken dat nog niet alle vogels even goed voldoen aan de standaard eisen. Bij sommige speelde de conditie een rol en bij anderen het postuur. Leest u goed de opmerkingen op de keurbriefjes, zodat u bij de samenstelling van de kweekparen er rekening mee kunt houden.

Veel plezier bij uw wandeling langs de vogels. Geniet u er net zo veel van als wij dat hebben gedaan

De keurmeesters G. van Someren, H. Drenth en L. Kelckhoven