Johan Dijkstra en Janny Medema

Als eerste gaan we langs bij Johan Dijkstra en Janny Medema, beide lid. Ze wonen in Warfstermolen.
Na een toeristische route door Burum kwamen we toch in Warfstermolen terecht. Johan stond ons al op te wachten. Na een warm onthaal en een kopje koffie gingen we los.
Johan is van huis uit opgegroeid met het houden van vogels. Toen zijn vader in 2006 overleed, heeft hij de vogels en toebehoren meegenomen naar zijn eigen huis.
Sinds 2014 is Johan lid van onze vereniging. Omdat zijn vogels geringd moesten worden, zocht hij een vereniging. Via internet stuitte hij op onze website en was zeer tevreden. Ook omdat je via de site de bestelformulieren kunt invullen. De keus was snel gemaakt.
Johan heeft 24 verschillende soorten grote parkieten waaronder Rosella’s, Roodvleugels, bergparkieten en 1 Goudfazant ;-)
Er zijn 2 buiten voliéres. De grote vlucht is 3 x 8 meter en de kleine vlucht is 1 x 4 meter. Binnen in de schuur zijn 11 vluchten en 6 broedkooien.
Janny is sinds 2016 lid en is eigenaresse van de Pruimkoppen.
Na dit interview is het hoog tijd om foto’s te maken. Annie ging samen met Johan de vluchten in om prachtige plaatjes te schieten.
Daarna hebben we onder het genot van een drankje nog eventjes bijgekletst.

Johan en Janny, wij willen jullie bedanken voor de gastvrijheid. Het was gezellig. En wat wonen jullie daar prachtig! Geniet er maar van!
Ankie en Annie